fbpx

Daar wij samenwerken met diverse onderwijsinstellingen en bedrijven wordt van onze organisatie een bepaalde werkwijze gevraagd.

Holland Homestay werkt met een stappenplan:

1. Inschrijven via de website;
2. Eerste huisbezoek door medewerker van Holland Homestay;
3. Het maken van foto’s;
4. Het bijeenbrengen van de student en de verhuurder;
5. Het tekenen van de huurovereenkomst;
6. De nazorg.

1. Inschrijven via de website

Via het contactformulier op onze website kunt u ons laten weten of u interesse heeft in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Dan nemen wij binnen 2 werkdagen contact met u op om een afspraak te maken. Indien u overdag werkt kunnen wij ook een afspraak in de avonduren maken.

2. Eerste huisbezoek door medewerker van Holland Homestay

In dit huisbezoek van circa 1 uur, vertellen wij wat u van ons kunt verwachten.
Daar wij al sinds 2012 ervaring hebben kunnen wij u veel vertellen over de bevindingen van andere mensen.

Het huisbezoek bestaat uit de volgende stappen:

– uitleg over Holland Homestay;
– doornemen van een vragenlijst en uw huisregels;
– uitleg over de wet- en regelgeving omtrent verhuren van een kamer;
  (b.v. verhuren met een huurwoning, te koop staande woning, huurtoeslag en/of uitkering)
– de eventueel te verhuren kamer bekijken;
– advies over de huurprijs.

3. Het maken van foto’s

Na het huisbezoek kunt u de informatie even laten bezinken. Het is natuurlijk niet niets om een student/stagiaire/expat in uw eigen woning te ontvangen. Ondertussen bespreken wij uw aanvraag binnen ons team. Na overleg en goedkeuring kunnen we een afspraak maken voor het nemen van de foto’s resp. video van de kamer.

4. Het bijeenbrengen van de huurder en de verhuurder

De volgende stap is het plaatsen van uw kamer op onze website zodat studenten/stagiaires/expats deze kunnen bekijken. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan er een kennismaking* plaatsvinden.

(*) bij internationale kandidaten is een kennismaking soms wat lastig omdat zij nog in het buitenland wonen. Wij skypen dan met deze kandidaten en in dit geval maken wij een profiel van de kandidaat wat u kunt bekijken.

5. Het tekenen van de huurovereenkomst;

Om het officieel te maken tekent een medewerker van Holland Homestay tezamen met de kandidaat de hospita huurovereenkomst en de huisregels. Holland Homestay is kamerverhuur conform artikel 7:232 lid 3 BW waarbij de hospitaverhuurder zelf in de koop- of huurwoning blijft wonen.


Deze hospita verhuurders gingen u voor!

Dit is Femmelien uit Den Haag! Femmelien is al jarenlang een trouwe hospita verhuurster van Holland Homestay. In haar huis verhuurt zij 2 kamers van haar zonen die inmiddels uit huis zijn voor hun studie. De zonen worden gesponsord door moeders die hun kamers betaald van de huur die zij weer ontvangt van haar inwonende internationale studenten. Super slim toch?! Femmelien werkt bij de gemeente en vind juist weer wat levendigheid in huis gezellig.


Dit is Leny uit Den Haag! Leny heeft al jarenlang studenten in huis. Van het geld wat ze hiermee verdient, betaalt ze een kamer in het buitenland, want daar woont haar zoon. Zo kan Leny bij haar kleinkinderen zijn voor een wat langere periode, zonder gelijk bij haar zoon in huis te hoeven zitten. En helpt ze studenten door haar huis open te stellen zodat deze een eigen kamer hebben. Ga zo door Leny we zijn super blij met jou als verhuurster!


Dit is Joy uit Den Haag! Joy verhuurt al jarenlang 4 kamers in zijn huis aan internationale studenten. Joy is veel aan het werk en vond het zonde dat er zoveel kamers gewoon maar leeg stonden. Holland Homestay heeft hem geholpen met het verkrijgen van een vergunning. En nu kan hij 4 studenten helpen aan woonruimte.